Sposób przygotowania:
WAtróbka wieprzowa w sosie
Wątrobę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Cebulę obrać i pokroić w krążki lub w piórka. Wątrobę pokroić na małe kawałki - im mniejsze tym smaczniejsze. Pokrojoną wątrobę oprószyć mąką i smażyć na gorącej patelni po pół min. z każdej strony.Bardzo ważny jest tak krótki czas smażenia, gdyż zbyt długie smażenie powoduje, że wątróbka jest bardzo twarda. Zrumienioną wątróbkę przekładamy do garnka, następnie na pozostałym tłuszczu, lekko zrumieniamy cebulę. Podsmażoną cebulkę dodajemy do wątróbki znajdującej się już w garnku. Dodajemy wodę tak ok pół szklanki. Dodajemy ziele i listek. wszystko razem dusimy na małym ogniu ok 30 min.Dopiero na koniec po zdjęciu z ognia doprawiamy wątróbkę, ja używam Delikat Knorr do mięs (czerwony) i pieprzu. Podaję z ziemniakami lub z chlebkiem.Danie przepyszne. Polecam