Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Wątróbka wieprzowa z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smażona wątróbka wieprzowa na cebulce

Wątróbka wieprzowa z cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka wieprzowa z cebulką

 

  • 400 gram wątroby wieprzowej
  • 4 średnie cebule
  • mąka
  • olej
  • smalec
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Wątróbka wieprzowa z cebulką
Oczyszczamy wątróbkę i kroimy ją na kawałki według uznania. Następnie obtaczamy ją w mące i wkładamy do rozgrzanej patelni na rozpuszczony tłuszcz (olej+smalec). W trakcie obsmażania wątróbki, kroimy cebulkę na piórka i smażymy dodając do niej łyżeczkę cukru (dla osiągnięcia lepszej miękkości) i szczyptę soli. Składniki mieszamy je razem. Życzymy smacznego :)
Wątróbka wieprzowa z cebulką
Pokrojoną wątróbkę obtaczamy w mącę, a następnie smażymy.
Wątróbka wieprzowa z cebulką
Obtoczoną wątróbkę w mące smażymy z obu strom
Wątróbka wieprzowa z cebulką
Cebulkę kroimy w piórka i smażymy na patelni do momentu osiągnięcia miękkości
Wątróbka wieprzowa z cebulką
Składniki mieszamy ze sobą i podsmażamy jeszcze przez około minuty