Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wątróbka z cebulą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

sposób na szybki i smaczny obiadek

Wątróbka z cebulą. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka z cebulą.

 

  • 30-40 dag gęsich wątróbek
  • 1 duża cebula
  • 2-3 łyżki maragryny
  • jarzynka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulą.
Wątróbke dajemy w całości (lub jak kto woli, można lekko pokroić na mniejsze części (ale nie bardzo by sie nie rozleciała) i przekładamy na patelnie.

Dodajemy margaryny i podsmażamy często mieszając. Przez pierwsze 15 minut nie dodajemy zadnych przypraw, gdyż wątróbka zrobi się twarda.

w chwili kiedy wątróbka jest pół miękka dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka oraz jarzynkę i pieprz do smaku. Podsmażamy wszystko jeszcze ok 7-10 minut.

Gorącą wątróbkę jemy razem z chlebkiem
Wątróbka z cebulą.
zamiast margaryny można użyć np masło ro ślinne...
Wątróbka z cebulą.
cebule kroimy w duże kawałki by była poźniej widoczna