Sposób przygotowania:
Wątróbka z cebulą.
Wątróbke dajemy w całości (lub jak kto woli, można lekko pokroić na mniejsze części (ale nie bardzo by sie nie rozleciała) i przekładamy na patelnie.
Dodajemy margaryny i podsmażamy często mieszając. Przez pierwsze 15 minut nie dodajemy zadnych przypraw, gdyż wątróbka zrobi się twarda.
w chwili kiedy wątróbka jest pół miękka dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka oraz jarzynkę i pieprz do smaku. Podsmażamy wszystko jeszcze ok 7-10 minut.
Gorącą wątróbkę jemy razem z chlebkiem
Dodajemy margaryny i podsmażamy często mieszając. Przez pierwsze 15 minut nie dodajemy zadnych przypraw, gdyż wątróbka zrobi się twarda.
w chwili kiedy wątróbka jest pół miękka dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka oraz jarzynkę i pieprz do smaku. Podsmażamy wszystko jeszcze ok 7-10 minut.
Gorącą wątróbkę jemy razem z chlebkiem