olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Wątróbka z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wątroba to szybka w przyrządzeniu potrawa, która na dodatek nie wymaga użycia zbyt wielu składników.

Wątróbka z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z cebulą

 

  • 500 gram wątroby
  • 3 cebule
  • olej do smażenia
  • Vegeta do smaku
  • Sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • mąka½ szklanki

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulą
Wątrobę kroję na kawałki, a następnie każdy z nich obtaczam w mące. Kawałki wątroby wykładam na rozgrzany na patelni olej i smażę je z obydwu stron. Na drugiej patelni podsmażam obraną i pokrojoną cebulę, którą doprawiam Vegetą, solą i pieprzem. Do podsmażonej cebuli dodaję usmażoną wątrobę i przez chwilę podsmażam całość. Po chwili przekładam wątrobę wraz z cebulą na talerz.
Wątróbka z cebulą
Wątrobę kroję na kawałki, a następnie każdy z nich obtaczam w mące.
Wątróbka z cebulą
Kawałki wątroby wykładam na rozgrzany na patelni olej i smażę je z obydwu stron.
Wątróbka z cebulą
Na drugiej patelni podsmażam obraną i pokrojoną cebulę, którą doprawiam Vegetą, solą i pieprzem.
Wątróbka z cebulą
Do podsmażonej cebuli dodaję usmażoną wątrobę i przez chwilę podsmażam całość.