mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Wątróbka z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne, sycące danie... ;)

Wątróbka z cebulką

Składniki:

Wątróbka z cebulką

 

  • 50 dag wątróbki
  • 2 cebule
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 łyżka oleju

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulką
Na patelnię wlewam olej. Cebulę siekam i wrzucam na rozgrzaną patelnię z olejem. Wątróbkę kroję w kawałki i w momencie, kiedy cebula się zeszkli dodaje pieprz i szczyptę soli. Duszę wszystko pod przykryciem, aż do momentu, gdy wątróbka będzie usmażona. Wtedy odkrywam i co jakiś czas mieszam.
Usmażoną wątróbkę z cebulką podaje z chlebem.