Sposób przygotowania:
Polędwiczki marynowane z blanszowaną marchewką
► MARYNATA : sól utrzeć z czosnkiem, dodać sos sojowy, sok z cytryny, tymianek, rozmaryn i miód. Wszystko razem wymieszać
► Polędwiczki pozbawić błonek, nadmiaru tłuszczu, umyć i pokroić na plastry o grubości 3 cm. Plastry obtoczyć ze wszystkich stron w marynacie, włożyć do naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na noc.
► Przed pieczeniem wyjąć polędwiczki 2 godziny wcześniej z lodówki. Na rozgrzanej patelni obsmażyć mięso w taki sposób by z każdej strony miało ładnie przyrumienione boki. Wyjąć mięso, zawinąć w folię i odstawić w ciepłe miejsce, aby nie wystygło.
► Na pozostałym tłuszczu w używanej patelni po smażeniu mięsa, dadać i rozgrzać masło i pozostałą marynatę po wyjęciu z niej polędwiczek. Do sosu wrzucić kurki i mieszając krótko dusić, wlać roztrzepaną makę z ciepłą wodą i zagotować. Następnie miesząjac wlać śmietankę, włożyć gorące polędwiczki, przykryc i odstawić. Po chwili można podawać.
► Polędwiczki pozbawić błonek, nadmiaru tłuszczu, umyć i pokroić na plastry o grubości 3 cm. Plastry obtoczyć ze wszystkich stron w marynacie, włożyć do naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na noc.
► Przed pieczeniem wyjąć polędwiczki 2 godziny wcześniej z lodówki. Na rozgrzanej patelni obsmażyć mięso w taki sposób by z każdej strony miało ładnie przyrumienione boki. Wyjąć mięso, zawinąć w folię i odstawić w ciepłe miejsce, aby nie wystygło.
► Na pozostałym tłuszczu w używanej patelni po smażeniu mięsa, dadać i rozgrzać masło i pozostałą marynatę po wyjęciu z niej polędwiczek. Do sosu wrzucić kurki i mieszając krótko dusić, wlać roztrzepaną makę z ciepłą wodą i zagotować. Następnie miesząjac wlać śmietankę, włożyć gorące polędwiczki, przykryc i odstawić. Po chwili można podawać.