Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pulpety w sosie warzywnym na pomidorowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 11
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny pomysł na obiad nie tylko jesienny bo w moim domu goszczą one przez cały rok. Polecam każdemu :)

Pulpety w sosie warzywnym na pomidorowo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety w sosie warzywnym na pomidorowo

 

  • Sos:
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka masla
  • 500 ml pomidorów lyb passaty
  • 350- 400 ml bulionu
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie warzywnym na pomidorowo
Marchewkę i pietruszkę obieramy, ścieramy na małych oczkach. Cebulkę siekamy drobno.

Na maśle podduszamy warzywa. Zalewamy pomidorami oraz bulionem. Gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem.

Do miski przekładamy zmielone mięso z cebulą, osiągnięta bułkę, jajko oraz 3 łyżki kaszy manny.

Doprawiamy przyprawą do wieprzowiny oraz pieprzem. Mieszamy. Formujemy pulpety, obtaczamy w mące. Pulpety wrzucamy do sosu. Gotujemy około 10- 15 minut.
Pulpety w sosie warzywnym na pomidorowo
Z podanych składników przygotowujemy sos
Pulpety w sosie warzywnym na pomidorowo
Do miski przekładamy składniki na pulpety
Pulpety w sosie warzywnym na pomidorowo
Formujemy pulpety i obtaczamy je w mące pszennej
Pulpety w sosie warzywnym na pomidorowo
Pulpety wrzucamy do gotującego sosu i gotujemy