Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie warzywnym na pomidorowo
Marchewkę i pietruszkę obieramy, ścieramy na małych oczkach. Cebulkę siekamy drobno.
Na maśle podduszamy warzywa. Zalewamy pomidorami oraz bulionem. Gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Do miski przekładamy zmielone mięso z cebulą, osiągnięta bułkę, jajko oraz 3 łyżki kaszy manny.
Doprawiamy przyprawą do wieprzowiny oraz pieprzem. Mieszamy. Formujemy pulpety, obtaczamy w mące. Pulpety wrzucamy do sosu. Gotujemy około 10- 15 minut.
Na maśle podduszamy warzywa. Zalewamy pomidorami oraz bulionem. Gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Do miski przekładamy zmielone mięso z cebulą, osiągnięta bułkę, jajko oraz 3 łyżki kaszy manny.
Doprawiamy przyprawą do wieprzowiny oraz pieprzem. Mieszamy. Formujemy pulpety, obtaczamy w mące. Pulpety wrzucamy do sosu. Gotujemy około 10- 15 minut.