Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Wątróbka z jabłkiem. 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Delikatna wątróbka z jabłkiem.

Wątróbka z jabłkiem. 2

Składniki:

Wątróbka z jabłkiem. 2

 

  • 0.5 kg wątróbki drobiowej
  • 3 jabłka
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz, majeranek
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkiem. 2
Wątróbkę po oczyszczeniu posypać mąką. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać wątróbkę i marchew pokrojoną w plasterki. Smażyć ok. 2-3 minut. Zalać 1 szkl. wody, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Dodać jabłka pokrojone w ósemki,dusić jeszcze 5 minut. Podawać z ziemniakami z wody lub kaszą gryczaną.