Sposób przygotowania:
Wątróbka z papryką w sosieETAP 1:
Pokrojoną w kostkę paprykę bez nasion i cebulę podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
ETAP 2:
Wątróbkę umyć, zamoczyć na 1-2 godziny w mleku. Następnie osączyć, opłukać, oczyścić z błon i podsmażyć na pozostałym oleju.
ETAP 3:
Wątróbkę przełożyć do garnka, wsypać podsmażoną cebulę i podlać niedużą ilością wody.
ETAP 4:
Dodać roztarty majeranek, przykryć i dusić przez kilka minut.
ETAP 5:
Śmietanę wymieszać z mąką, odrobiną wody i wędzoną papryką.
ETAP 6:
Połączyć z wątróbką, zagotować, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, podawać.