Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Wątróbka w sosie wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wątróbka w sosie wg Megg

Wątróbka w sosie wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka w sosie wg Megg

 

  • 50 dag wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 4 łyżki mąki
  • 1 litr wody
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka magi
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie wg Megg
Wątróbkę umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie obtoczyć ją w mące i podsmażać na rozgrzanym oleju, co chwila mieszając. W garnku zagotować wodę z vegetą i przełożyć podsmażoną wątróbkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym ze smażenia wątróbki oleju. Podsmażoną cebulę wraz z resztą oleju z patelni przełożyć również do garnka z gotującą się wodą. Całość doprawić magą, pieprzem oraz solą do smaku i gotować na małym ogniu ok. 15 min aż sos zgęstnieje. Gotową wątróbkę w sosie podawać z kaszą gryczaną.
Wątróbka w sosie wg Megg
Wątróbka w sosie wg Megg
Wątróbka w sosie wg Megg
Wątróbka w sosie wg Megg