Sposób przygotowania:
Wątróbka w sosie z porów z ziemniakami
Pory oczyścić, odciąć część zielonych liści, przeciąć wzdłuż na połowę i bardzo starannie umyć, gdyż między listkami znajduje się ziemia.Pokroić w poprzek bardzo cienko, włożyć do rondla, wlać wrzącą wodę (ok. 1,5 szklanki) i gotować ok. 5 minut.Wątróbkę umyć, podzielić na porcje (ściągnąć błonę, jeśli to możliwe), włożyć do porów i gotować nie dłużej niż 5 minut, gdyż wątroba stwardnieje jeśli będziemy ją dłużej gotować. Masło rozetrzeć z mąką, rozprowadzić gorącym wywarem z wątroby i mieszając połączyć z potrawą. Osolić do smaku i ewentualnie dodać pieprzu. Natkę i szczypiorek opłukać, dokładnie osuszyć, posiekać i posypać dość grubą warstwą.Podawać z ziemniakami z wody.