Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Wątróbka w sosie jabłkowo-majerankowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna drobiowa wątróbka w sosie z jabłkiem i majerankiem

Wątróbka w sosie jabłkowo-majerankowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka w sosie jabłkowo-majerankowym

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie jabłkowo-majerankowym
 Z wątróbki usunąć zbędny tłuszczyk i błonki.Opłukać i lekko osączyć papierowym ręcznikiem.Panierować w mące i usmażyć na oliwie na złoty kolorek z każdej strony.Jabłka obrać i pokroić na ósemki.Dodać do wątróbki posypać majerankiem i podlać wodą. Posolić i dusić przez kilka minut.Na sam koniec doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą.
Wątróbka w sosie jabłkowo-majerankowym
Na zdjęciu pokazana jest podsmażona wątróbka z jabłkiem posypana majerankiem
Wątróbka w sosie jabłkowo-majerankowym
Na zdjęciu pokazana jest wątróbka podlana wodą w trakcie duszenia