gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Wątróbka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowaną wątróbkę z pieczarkami podaję na obiad jako danie główne z ziemniakami i surówką. Polecam.

Wątróbka z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka z pieczarkami

 

  • 1 duża cebula
  • 500 gram wątróbki drobiowej
  • 17 małych pieczarek
  • 5-6 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • ostra papryka

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z pieczarkami
Cebulę obieramy, drobno kroimy, przekładamy do głębszej patelni i podsmażamy przez chwilę (na oliwie). Następnie dodajemy wątróbkę i posypujemy ją solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i ostrą papryką. Mieszamy. Pieczarki dokładnie płuczemy i w całości dodajemy do wątróbki. Wszystko razem smażymy - dusimy pod przykryciem (można podlewać wodą w razie potrzeby) do momentu, aż wątróbka o pieczarki będą miękkie. Podajemy z ziemniakami.
Wątróbka z pieczarkami
Cebulę obieramy, drobno kroimy, przekładamy do głębszej patelni i podsmażamy przez chwilę.
Wątróbka z pieczarkami
Następnie dodajemy wątróbkę i posypujemy ją solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i ostrą papryką.
Wątróbka z pieczarkami
Pieczarki dokładnie płuczemy i w całości dodajemy do wątróbki.