agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

wątróbka z pieczarkami 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jeśli ktoś lubi dania z wątróbki zapraszam do skorzystania właśnie z tego przepisu.

wątróbka z pieczarkami 2

Składniki:

wątróbka z pieczarkami 2

 

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 50 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • mąka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

wątróbka z pieczarkami 2
Wątróbkę drobiową oczyścić, pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i posiekać. Na osobnej patelni podsmażyć cebulę, do niej dodać pieczarki i chwilę poddusić. Na innej patelni obsmażyć wcześniej obtoczoną w mące wątróbkę. Gdy się zrumieni, dodać pieczarki z cebulą. Wszystko razem wymieszać.Doprawić solą i pieprzem. Można dolać odrobinę wody, aby sosu było jak najwięcej. Podawać z ziemniakami.