nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Wątróbka z rękawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wątróbka przygotowana w ten sposób pozwala nam ograniczyć liczbę spożywanych kalorii.

Wątróbka z rękawa

Składniki:

Wątróbka z rękawa

 

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 5 małych cebul
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania:

Wątróbka z rękawa
1. Wątróbkę płuczemy, odcedzamy, a następnie oczyszczamy. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonym majerankiem. Delikatnie obsmażamy ją z obu stron na patelni grillowej, a następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. 2. Cebulki siekamy w drobne piórka, a następnie smażymy na małej ilości oleju, lekko solimy. 3. Dodajemy do wątróbki. Rękaw związujemy, zawartość delikatnie mieszamy, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce. I calość wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni na ok. 20 minut. 4. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami posypanymi koperkiem i ogórkiem konserwowym.