Wątróbka zapiekana w bułeczkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

PYcha danie dla całej rodziny

Wątróbka zapiekana w bułeczkach

Składniki:

Wątróbka zapiekana w bułeczkach

 

  • 35dag wątróbek drobiowych
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 6 okrągłych bułeczek
  • masło do smarowania
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka zapiekana w bułeczkach
Oczyszczone,umyte i osuszone wątróbki pokroić w drobne paski, a obraną cebulę i paprykę w cienkie półplasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i paprykę, dodająć wątróbkę. Smażyć chwilę mieszając.Zdjąć z ognia,doprawić tymiankiem,solą,pieprzem. Z bułek ściąć wierzchy i usunąć ze środka miąsz. Ścianki posmarować masłem. Napełnić powstałe miseczki przygotowanym farszem,przykryć plastrami sera i zapiekać w piekarniku do 180 stopni aż bułki będą rumiane a ser się roztopi. Smacznego!:)