Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Wątróbki drobiowe trzy-dodatkowe :

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Rumiane - pachnące- chrupiące wątróbki drobiowe .

Wątróbki drobiowe trzy-dodatkowe :

Składniki:

Wątróbki drobiowe trzy-dodatkowe :

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki drobiowe trzy-dodatkowe :
Wątróbki drobiowe oczyścić, posolić i posypać pieprzem. Obtoczyć w mące. Rozgrzać na patelni kilka łyżek oleju i smażyć wątróbki na rumiano , dodać cebulę pokrojoną w pół plasterki. Smażyć aż cebula się zeszkli . Na drugiej patelni usmażyć na oleju na rumiano pieczarki i przełożyć je do wątróbki. Na patelnię po smażeniu pieczarek wrzucić obrane i pokrojone w ósemki jabłko .Posypać majerankiem i obsmażyć by lekko zmiękły. Dołożyć do wątróbki. Dodać masło. Smażyć na małym gazie by smaki się zmieszały. Doprawić solą , pieprzem i majerankiem.Podawać z ziemniakami puree lub pieczywem .