Sposób przygotowania:
Wątróbki drobiowe trzy-dodatkowe :
Wątróbki drobiowe oczyścić, posolić i posypać pieprzem. Obtoczyć w mące. Rozgrzać na patelni kilka łyżek oleju i smażyć wątróbki na rumiano , dodać cebulę pokrojoną w pół plasterki. Smażyć aż cebula się zeszkli . Na drugiej patelni usmażyć na oleju na rumiano pieczarki i przełożyć je do wątróbki. Na patelnię po smażeniu pieczarek wrzucić obrane i pokrojone w ósemki jabłko .Posypać majerankiem i obsmażyć by lekko zmiękły. Dołożyć do wątróbki. Dodać masło. Smażyć na małym gazie by smaki się zmieszały. Doprawić solą , pieprzem i majerankiem.Podawać z ziemniakami puree lub pieczywem .
elzbieta8960
msewka
zewa
Karolka86