anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Wątróbki drobiowe z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne wątróbki drobiowe .....

Wątróbki drobiowe z cebulką

Składniki:

Wątróbki drobiowe z cebulką

 

  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 2 cebule
  • cukier
  • Vegeta
  • 4 łyżki stołowe mąki np. tortowej

Sposób przygotowania:

Wątróbki drobiowe z cebulką
Wątróbki należy bardzo dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie na patelnię wlewamy olej, wątróbki obtaczamy w mące i smażymy na małym ogniu z obydwu stron. Pod koniec smażenia wątróbki oprószamy solą i pieprzem. Sól dodajemy na koniec smażenia, aby wątróbki nie były zbyt twarde. Na czystej patelni rozgrzewamy olej, następnie wrzucamy cebulę obraną ze skórki i pokrojoną w pół talarki, cebulę posypujemy odrobiną cukru i Vegety. Cebulę dusimy aż będzie lekko złota. Na talerz wykładamy wątróbki, a na nich układamy warstwę usmażonej cebulki.
Smacznego :)