wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Wątróbki po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wątróbki są bogatym składnikiem odżywczym, powinny na stałe zagościć na naszych stołach.

Wątróbki po włosku

Składniki:

Wątróbki po włosku

 

  • 100 g boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • oliwa
  • 600 g wątróbek drobiowych
  • sól
  • pieprz
  • koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

Wątróbki po włosku
Boczek pokroić w paski, podsmażyć.  Cebule obrać, posiekać. Wątróbki przekroić na połówki. Do tłuszczu z boczku dodać oliwę i pokrojone składniki. Smażyć około 10 minut. Doprawić do smaku. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Dusić razem przez 5 minut. Podawać na ciepło z pieczywem.