Sposób przygotowania:
Wątróba z cebulą
Cebule obrać, pokroić w krążki.
Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę razem z pieczarkami, podsmażyć, mieszając, doprawić uniwersalną przyprawą do potraw (np. vegetą), szczyptą majeranku, pieprzu, chwilę jeszcze poddusić. Wątróbkę wieprzową umyć, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na 4 plastry, oprószyć pieprzem, mąką i smażyć na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony. Do usmażonej wątróbki przełożyć podduszoną cebulę z pieczarkami, ogrzewać razem jeszcze chwilę (3-4 minuty). Gotowe danie udekorować świeżym majerankiem.
Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę razem z pieczarkami, podsmażyć, mieszając, doprawić uniwersalną przyprawą do potraw (np. vegetą), szczyptą majeranku, pieprzu, chwilę jeszcze poddusić. Wątróbkę wieprzową umyć, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na 4 plastry, oprószyć pieprzem, mąką i smażyć na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony. Do usmażonej wątróbki przełożyć podduszoną cebulę z pieczarkami, ogrzewać razem jeszcze chwilę (3-4 minuty). Gotowe danie udekorować świeżym majerankiem.