mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Wątróba duszona w winie z jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo dobra wątróbka, w winie smakuje o wiele lepiej z jabłkami

Wątróba duszona w winie z jabłkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróba duszona w winie z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróba duszona w winie z jabłkami
Wątróbkę obieram z błonek, myję i zalewam mlekiem. Odstawiam na dwie godziny. Cebulkę obieram, kroje w piórka i przesmażam na patelni na oleju. Dodaje wątróbkę odsączoną z mleka, chwile przesmażam i dodaje jabłka kawałki. Zalewam winem i wątróbkę duszę aż wino się zredukuje. Solę i pieprzę na końcu. Podaję z kalafiorem ugotowanym aldente i pomidorkami koktajlowymi..
Wątróba duszona w winie z jabłkami
wątróbka drobiowa moczona w mleku dwie godziny
Wątróba duszona w winie z jabłkami
Jabłko antonówka cebula pokorojona w piórka