krysia12

krysia12

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Wedel Przekładany

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

poprostu przepyszny wyprubujcie

Wedel Przekładany

Składniki:

Wedel Przekładany

 

  • PLACEK;10 dag margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki maki 1łyzeczka proszku do pieczenia 4 jajka.
  • 2PLACEK;Jak wyżej 2 łyzki kakao.
  • 3PLACEK;Jak wyzej 4 dag mielonych orzechów.
  • szklanki mleka 4 łyzki kakao 1 1/2 kostki margaryny kasi 1 galaretka zielona 1galaretka czerwona.

Sposób przygotowania:

Wedel Przekładany
1PLACEK;Magaryne utrzec z cukrem i żółtkami .Dodac make z proszkiem.Ubic piane z białek dodac do ciasta i zamieszac .Piec w temp 180*C przez 20-30 minut.2PLACEK;wykonanie jak pierwszy placek dodac kakao a troche mniej maki.3PLACEK;Podobnie jak 1 i dodac zmielone orzechy.MASA;Cukier mleko i kakao gotowac ciagle mieszajac 15 minut Utrzec margaryne i dodawac zimna mase .Galretki rozpuscic oddzielnie i przestudzic.PZEŁOZENIE PLACKA;1PLACEK+MASA+ GARARETKA ZIELONA+2PLACEK (KAKAOWY)+MASA+GALARETKA CZERWONA+3PLACEK(ORZECHOWY)+POLEWA.

Tagi:

jajko jajka mak