Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Wędlina na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Zaskakująco dobra wędlina na kanapki, z musztardą pyszna!

Wędlina na kanapki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wędlina na kanapki

 

 

Sposób przygotowania:

Wędlina na kanapki
Mięso umyć, osuszyć, zmielić w maszynce na średnio dużych oczkach. Do mięsa dodać jajka (warto wcześniej wybić do miseczki by sprawdzić świeżość), wsypać kaszę. Dodać przyprawy: bazylię i czosnek granulowany, posolić i dodać pieprz. Wyrobić jednolitą masę. Mięso przełożyć do woreczka (ja użyłam woreczek do mrożenia), wrzucić na wrzątek i gotować ok. godziny. Po tym czasie woreczek wyjąć, włożyć do zlewu i obciążyć garnkiem z wodą. Ostudzić. Mięso wyjąć na deskę. Całkowicie zimne pokroić w cienkie plastry. Podawać jako wędlinę na kanapki. Świetnie smakuje z chrzanem lub musztardą.
Wędlina na kanapki
Mięso umyć osuszyć zmielić w maszynce na średnio dużych oczkach
Wędlina na kanapki
Do mięsa dodać jajka (warto wcześniej wybić do miseczki by sprawdzić świeżość) wsypać kaszę
Wędlina na kanapki
Dodać przyprawy bazylię i czosnek granulowany posolić i dodać pieprz Wyrobić jednolitą masę
Wędlina na kanapki
Mięso przełożyć do woreczka (ja użyłam woreczek do mrożenia) wrzucić na wrzątek i gotować ok godziny