Sposób przygotowania:
Wędlinka z szynkowara
Polędwiczkę przeciąć na pół i posmarować musztardą, następnie zostawić na 2-3 godziny w lodówce. Do mięsa mielonego dodać drobno posiekany czosnek i przyprawy dolać 1/2 szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszać po wymieszaniu mięso najlepiej spróbować czy jest dobrze doprawione na słoność bo na ostrość na pewno jest wystarczające. Mięso rozłożyć na foli spożywczej i ułożyć na nim polędwiczki tylko tak, aby pomiędzy nimi było mięso mielone, całość przy pomocy foli zwinąć jak roladę, folię zawinąć po bokach i ostrożnie umieścić w szynkowrze. Zagotować wodę w dużym garnku i umieścić w nim szynkowar, następnie zmniejszyć płomień i tak gotować około 50 min. Po ugotowaniu wystudzić i zostawić w lodówce na 12 godzin. Ja źle umieściłam polędwiczki i w miejscach gdzie nie było pomiędzy nimi mięsa mielonego to w trakcie krojenia rozwalały się plasterki, ale przecięłam całość na pół rozdzielając polędwiczki i było ok.