Sposób przygotowania:
Weekendowa sałatka
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z olejem, solą, pieprzem, curry oraz gałką muszkatołową. Usmażyć na "suchej" patelni. Zostawić aby wystygło.
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Również ostudzić. Paprykę pokroić w kostkę, ząbek czosnku przecisnąć. Wszystko razem wymieszać, dodać kukurydzę i posiekane orzechy ( można też zetrzeć je na tarce). Wszystkie składniki dokładnie połączyć z majonezem, doprawić do smaku.
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Również ostudzić. Paprykę pokroić w kostkę, ząbek czosnku przecisnąć. Wszystko razem wymieszać, dodać kukurydzę i posiekane orzechy ( można też zetrzeć je na tarce). Wszystkie składniki dokładnie połączyć z majonezem, doprawić do smaku.