kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Wegańska kalafiorowa z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna i prawie ekspresowa zupa.Bardzo dobra alternatywa na błyskawiczny obiad;)

Wegańska kalafiorowa z koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wegańska kalafiorowa z koperkiem

 

  • ok 3 litry bulionu warzywnego
  • 1 mały kalafior(ok 35 dag)
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia pietruszka(korzeń)
  • 3 średnie ziemniaki
  • kawałek selera(korzeń)
  • 1 mała,biała część pora
  • 150 ml śmietanki sojowej
  • 1 pęczek koperku(ja miałam mrożony)
  • sol i pieprz
  • 3-4 łyżki oliwy z zielonych oliwek

Sposób przygotowania:

Wegańska kalafiorowa z koperkiem
Bulion przelać do garnka,postawić na gaz i doprowadzić do wrzenia.W tym czasie kalafior podzielić na różyczki,por pokroić w plastry,ziemniaki,marchewkę,pietruszkę i seler w drobna kostkę. Tak przygotowane warzywa wrzucić na gotujący się bulion,ponownie doprowadzić do wrzenia,zmniejszyć płomień pod garnkiem i gotować ok 30 min., następnie dodać oliwę z oliwek,śmietankę sojową i gotować jeszcze 5 min.Zdiąć z ognia doprawić do smaku solą,pieprzem i posiekanym koperkiem. Smacznego!!!;)
Wegańska kalafiorowa z koperkiem
bulion warzywny przelać do garnka i doprowadzić do wrzenia
Wegańska kalafiorowa z koperkiem
Kalafior podzielić na różyczki a resztę warzyw pokroić w drobną kostkę
Wegańska kalafiorowa z koperkiem
Pokrojone warzywa dodać do gotującego się bulionu.

Tagi:

kalafior