jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Wegańska zupa kalarepkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdrowa dietetyczna zupka kalarepkowa :)

Wegańska zupa kalarepkowa.

Składniki:

Wegańska zupa kalarepkowa.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wegańska zupa kalarepkowa.
Myjemy kalarepkę dokładnie. Obieramy kalarepkę i kroimy ją w plasterki, z liści usuwamy zgrubienia - kroimy je drobno. Kalarepkę z listkami zalewamy wrzątkiem, dodajemy startą na drobnej tarce włoszczyznę . Lekko solimy, dodajemy oliwę i gotujemy ok. 10 minut. Obieramy ziemniaki i marchewkę nacinając brzegi. Kroimy je w plasterki i wrzucamy do zupy. Gotujemy do chwili , aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym i ziołowym, dodajemy cukier. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do zupy. Zagotowujemy ponownie. Podajemy zupę od razu.

Tagi:

kalarepkowa