Sposób przygotowania:
Wegetariański gulasz sojowy
Rozgrzać wodę z kostką warzywną (lub solą) i ugotować kotlety sojowe. Ochłodzić i pokroic na plasterki (mniejwięcej każdy kotlet na pół)
Pieczarki obrac i pokroić w średniej wielkości plasterki. Cebule obrać i pokroić w małą kostkę. Rozgrzac na patelni olej i podsmarzyc pieczarki i cebulkę.
Do podsmazonych pieczarek i cebulki dorzucic pokrojone kotlety. Smazyc calość około 10 minut. Rozpuscic w wodzie fix i wlać na patelnie. Gotować aż troche zgęstnieje - jakieś 20 min. Dosypać koperek i pogotować jeszcze z minute.
Pyszny z młodymi ziemniaczkami :)
Danie dla 2 osób.
Pieczarki obrac i pokroić w średniej wielkości plasterki. Cebule obrać i pokroić w małą kostkę. Rozgrzac na patelni olej i podsmarzyc pieczarki i cebulkę.
Do podsmazonych pieczarek i cebulki dorzucic pokrojone kotlety. Smazyc calość około 10 minut. Rozpuscic w wodzie fix i wlać na patelnie. Gotować aż troche zgęstnieje - jakieś 20 min. Dosypać koperek i pogotować jeszcze z minute.
Pyszny z młodymi ziemniaczkami :)
Danie dla 2 osób.
Babciagramolka
Jak już wspomniałam jeśli ktoś robi gulasz sojowy z powodu urozmaicenia diety to taki fix mu nie będzie przeszkadzał - wegetarianom proponuję zalewać kostkę sojową mocnym wywarem z warzyw i grzybów + cebula , pieczarki , przyprawy i rumiana zasmażka z mąki na oleju.