kgoszcz

kgoszcz

Starszy Kucharz
[Przepisów: 60]

Wegetariański gulasz sojowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybka wersja gulaszu bez mięsa, trochę na latwizne.

Wegetariański gulasz sojowy

Składniki:

Wegetariański gulasz sojowy

 

  • opakowanie do gulaszu np knorr (fix)
  • średnie pieczarki
  • poł średniej cebulki
  • pól opakowania kotletow sojowych a`la schabowy
  • sól lub pół kostki warzywnej do gotowania kotletów
  • olej
  • dwie szczypty posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Wegetariański gulasz sojowy
Rozgrzać wodę z kostką warzywną (lub solą) i ugotować kotlety sojowe. Ochłodzić i pokroic na plasterki (mniejwięcej każdy kotlet na pół)
Pieczarki obrac i pokroić w średniej wielkości plasterki. Cebule obrać i pokroić w małą kostkę. Rozgrzac na patelni olej i podsmarzyc pieczarki i cebulkę.
Do podsmazonych pieczarek i cebulki dorzucic pokrojone kotlety. Smazyc calość około 10 minut. Rozpuscic w wodzie fix i wlać na patelnie. Gotować aż troche zgęstnieje - jakieś 20 min. Dosypać koperek i pogotować jeszcze z minute.
Pyszny z młodymi ziemniaczkami :)

Danie dla 2 osób.