Sposób przygotowania:
wegetariański kociołek po węgiersku
WSZYSTKIE SKŁADNIKI WEDŁUG UZNANIA.JEDNI WOLĄ WIĘCEJ PAPRYKI NIŻ MARCHEKI NATOMIAST INNI NA ODWRÓT,DLATEGO NIE PODAJĘ PROPORCJI.WSZYSTKIE WARZYWA W MIARĘ MOŻLIWOŚCI POKROIĆ W TALARKI.PRZYPRAWY:-KONCENTRAT-PIEPRZ-VEGETA-MAJERANEK-ŚMETANA DO ZUP I SOSÓW-OLEJ LUB SŁONINA-TROCHĘ PIWA-PAPRYKA MIELONA OSTRASTAWIAMY KOCIOŁEK NA OGNISKU LUB ZAWIESZMY(ZALEŻY CZY KTOŚ MA KOCIOŁEK STOJĄCY,CZY ZAWIESZANY GARNEK ŻELIWNY)WYTAPIAMY SŁONINĘ I DODAJEMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI DO SIBIE.NASTĘPNIE DOLEWAMY TROCHĘ PIWA.KIEDY WARZYWA ZMIĘKNĄ DODAJEMY TROCHĘ KONCENTRATU ZE ŚMIETANĄ I TAK JESZCZE CHWILE DUSIMY.