WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 746]

Zupa - krem z buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna jesienna zupa. Słodko - kwaśny krem z buraczków z dodatkiem cebuli, czosnku i soku z cytryny.

Zupa - krem z buraków

Składniki:

Zupa - krem z buraków

 

Sposób przygotowania:

Zupa - krem z buraków
Do garnka wlewamy olej i wrzucamy pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Podsmażamy chwilę i dodajemy obrane, pokrojone w kostkę buraki. Zalewamy bulionem i gotujemy do miekkości buraków.

Blendujemy na gładki krem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

U mnie najczęściej z ziemniakami i koperkiem.