SUPERPRZEPIS

Barszcz ukraiński z kapustą pekińską

  • Ania321
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Barszcz ukraiński z kapustą pekińską Więcej zdjęć (5)

Duża ilość zdrowych buraków i innych warzyw oraz wywar z żeberek to przepis na pyszną i pożywną zupkę.

Składniki:

Barszcz ukraiński z kapustą pekińską

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński z kapustą pekińską
Żeberka zalewamy wodą, solimy, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy wywar do miękkości mięsa - około 1,5 godziny, a następnie wyjmujemy mięso z wywaru.

Pora kroimy w półplasterki. Kroimy w kostkę buraki, marchewkę, pietruszkę i selera.

Wrzucamy pora na rozgrzany w rondlu olej i lekko szklimy. Następnie dodajemy pokrojone warzywa, solimy i podsmażamy przez około 10 minut.

Wrzucamy podsmażone warzywa do wywaru, dodajemy również ziemniaki pokrojone w kostkę.

Gotujemy 15 minut.

Na końcu dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską i gotujemy jeszcze 5 minut.

Dodajemy do zupy sok z cytryny i przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Barszcz ukraiński z kapustą pekińską
Żeberka zalewamy wodą, solimy, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie.
Barszcz ukraiński z kapustą pekińską
Pora kroimy w półplasterki. Kroimy w kostkę buraki, marchewkę, pietruszkę i selera.
Barszcz ukraiński z kapustą pekińską
Wrzucamy pora na rozgrzany w rondlu olej i lekko szklimy.
Barszcz ukraiński z kapustą pekińską
Na końcu dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską i gotujemy jeszcze 5 minut.