marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Wegetariańskie jeżyki.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatę umyć,osuszyć i rozłożyć na talerzu,z pasztetu ulepić jeżyki, nabić w nie kolce z migdałów i nasion,a oczy z goździków.Dekorować.

Wegetariańskie jeżyki.

Składniki:

Wegetariańskie jeżyki.

 

  • 20 dag.pasztetu wegetariańskiego ze słoika,
  • po łyżce nasion słonecznika i łuskanych migdałów,
  • mały pęczek szczypiorku,
  • 2 łyżki groszku z puszki,
  • 3-4 liście sałaty,
  • kilka goździków,
  • kilka rzodkiewek do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Wegetariańskie jeżyki.
Sałatę umyć,osuszyć i rozłożyć na talerzu,z pasztetu uformować ma-
-łe jeżyki,a kolce zrobić z płatków migdałowych,a oczy z goździków lub z groszku.Wokół jeżyków rozsypać posiekany szczypiorek i dek-
-orować kwiatkami z rzodkiewek.Podawać ułożone na półmisku z
sałatą.