Sposób przygotowania:
Węgierska rybaI
1. Rybę kroję na mniejsze kawałki, posypuję solą.
2. Wsypuję mąkę, sól do miski, wbijam jajko, następnie wlewam stopniowo mleko, cały czas mieszam, żeby nie powstały mi grudki.
3. Kawałki ryby panieruję w cieście i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
II
4. Na drugiej patelni smażę na rozgrzanym oleju obraną, drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodaję pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w pół plasterki ogórki. Warzywa podlewam wodą, dodaję ocet, cukier, sól, ketchup oraz koncentrat pomidorowy i gotuję około 10 minut.
III
5. Rybę z warzywnym sosem układam w naczyniu warstwami, sos, ryba, sos ryba, sos.
6. Danie gotowe, podajemy na zimno lub jako danie obiadowe na ciepło.
7. Smacznego.