patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Smażona ryba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna smażona ryba tradycyjna idealna do obiadu. Polecam każdemu. Ryba wyszła chrupiące, nie rozpada się, jest idealna.

Smażona ryba

Składniki:

Smażona ryba

 

Sposób przygotowania:

Smażona ryba
Filety mrożone dowolnej ryby dokładnie odmrażam. Za pomocą ręcznika papierowego dokładnie wysuszam ryby.

Z obu stron solę i pieprzę.

Na jednym talerzu wbijam jajka. Rozbijam widelcem. Na drugim talerzu wsypuję mąkę i bułkę, mieszam, dodaję sól i pieprz.

Ryby panieruje jajko s następnie w mieszance bułki i mąki.

Na patelnię wylewam olej a następnie mocno rozgrzewam. Kiedy olej będzie gorący wkładam ryby.

Smażę na rumiano z obu stron.

Po usmażeniu ryb kładę je na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar oleju.