Sposób przygotowania:
Smażona ryba
Filety mrożone dowolnej ryby dokładnie odmrażam. Za pomocą ręcznika papierowego dokładnie wysuszam ryby.
Z obu stron solę i pieprzę.
Na jednym talerzu wbijam jajka. Rozbijam widelcem. Na drugim talerzu wsypuję mąkę i bułkę, mieszam, dodaję sól i pieprz.
Ryby panieruje jajko s następnie w mieszance bułki i mąki.
Na patelnię wylewam olej a następnie mocno rozgrzewam. Kiedy olej będzie gorący wkładam ryby.
Smażę na rumiano z obu stron.
Po usmażeniu ryb kładę je na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar oleju.
Z obu stron solę i pieprzę.
Na jednym talerzu wbijam jajka. Rozbijam widelcem. Na drugim talerzu wsypuję mąkę i bułkę, mieszam, dodaję sól i pieprz.
Ryby panieruje jajko s następnie w mieszance bułki i mąki.
Na patelnię wylewam olej a następnie mocno rozgrzewam. Kiedy olej będzie gorący wkładam ryby.
Smażę na rumiano z obu stron.
Po usmażeniu ryb kładę je na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar oleju.