Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Węgierska zapiekanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Węgierska zapiekanka z ziemniakami, gotowanym jajkiem i smażona kiełbasą. Smaczna i syta zapiekanka.

Węgierska zapiekanka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Węgierska zapiekanka

 

Sposób przygotowania:

Węgierska zapiekanka
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie. Ostudzone pokroić na plasterki i ułożyć połowę w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.

Ziemniaki oprószyć przyprawami. Jajka ugotować na twardo i pokroić na plasterki i ułożyć na ziemniakach. Kiełbasę pokroić na kawałki i podsmażyć przełożyć na jajka.

Posypać połową żółtego sera i polać śmietaną doprawioną do smaku. Na śmietanie ułożyć resztę ziemniaków , posypać serem i bułką tartą.

Piec w temp 200 stopni przez 20 minut przykryte folią aluminiową, po tym czasie zdjąć ja i piec do zarumienianie. 
Węgierska zapiekanka
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie.
Węgierska zapiekanka
Jajka ugotować na twardo i pokroić na plasterki i ułożyć na ziemniakach
Węgierska zapiekanka
Kiełbasę pokroić na kawałki i podsmażyć przełożyć na jajka
Węgierska zapiekanka
Posypać połową żółtego sera i polać śmietaną doprawioną do smaku.