Sposób przygotowania:
Węgierska zapiekanka
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie. Ostudzone pokroić na plasterki i ułożyć połowę w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Ziemniaki oprószyć przyprawami. Jajka ugotować na twardo i pokroić na plasterki i ułożyć na ziemniakach. Kiełbasę pokroić na kawałki i podsmażyć przełożyć na jajka.
Posypać połową żółtego sera i polać śmietaną doprawioną do smaku. Na śmietanie ułożyć resztę ziemniaków , posypać serem i bułką tartą.
Piec w temp 200 stopni przez 20 minut przykryte folią aluminiową, po tym czasie zdjąć ja i piec do zarumienianie.
Ziemniaki oprószyć przyprawami. Jajka ugotować na twardo i pokroić na plasterki i ułożyć na ziemniakach. Kiełbasę pokroić na kawałki i podsmażyć przełożyć na jajka.
Posypać połową żółtego sera i polać śmietaną doprawioną do smaku. Na śmietanie ułożyć resztę ziemniaków , posypać serem i bułką tartą.
Piec w temp 200 stopni przez 20 minut przykryte folią aluminiową, po tym czasie zdjąć ja i piec do zarumienianie.