Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Węgierska zupa rybna przecierana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moja ulubiona zupa przepis mojej przyjaciółki z Węgier

Węgierska zupa rybna przecierana

Składniki:

Węgierska zupa rybna przecierana

 

Sposób przygotowania:

Węgierska zupa rybna przecierana
oczyszczoną rybę zalać zimną wodą dodać kilka ziaren pieprzu pół liścia laurowego marchew pokrojoną w plasterki cebulę zaś w kostkę na wolnym ogniu gotować godzinę wyjąć rybę i oddzielić od ości wywar przecedzić i znowu postawić na ogniu mięso przetrzeć przez sito o grubych oczkach(pozostaną nie wybrane ości)i dodać do wywaru zaprawą z dwóch żółtek wymieszanych ze śmietaną zaciągnąć zupę. doprawić do smaku cytryną i solą podawać zupę z grzankami