zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Węgierskie pałki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

palki z kurczaka na ostro

Węgierskie pałki

Składniki:

Węgierskie pałki

 

  • 15 pałek z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka po węgiersku
  • 1 łyżka marynaty do kurczaka
  • 2 łyżki oliwy o smaku tymianku
  • 1 łyżka oliwy o smaku oregano
  • 5 łyżek octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego

 

Sposób przygotowania:

Węgierskie pałki
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać w małej miseczce.
Pałki umyć, osuszyć i przełożyć do woreczka.
Wlać do nich marynatę, zawiązać szczelnie koniec woreczka.
Pałki przemieszać z marynatą w woreczku około 2 minut, aby dokładnie pokryły się marynatą marynatą.
Włożyć woreczek z pałkami do lodówki na 3-4 godziny.
Po tym czasie wyłożyć pałki na blaszkę do pieczenia, można wyłożyć ją papierem do pieczenia.
Piec 40 - 45 minut w temperaturze 175 stopni.