monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Węgorz w sosie koperkowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna ,soczysta,pełna aromatów ryba ,najlepiej smakuje złowiona własnoręcznie.

Węgorz w sosie koperkowym

Składniki:

Węgorz w sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Węgorz w sosie koperkowym
Węgorza zawinąć sznurkiem tuż przy skrzelach i naciąć w okół skórę ,najlepiej przywiązać go do klamki dobrze złapać i jednym ruchem ściągnąć całą skórę, wyczyścić rybkę i wymoczyć.Pokroić w dzwonki zasolić i odstawić do lodówki na około 2 godzinki.W miseczkę wsypać mąkę i szczyptę świeżo mielonego pieprzu wymieszać i obtoczyć ryby.Na patelni rozpuścić masło i obsmażyć kawałki węgorza. Sos ;do miseczki wlać śmietanę ,jogurt , sok z cytryny wsypać posiekany koper doprawić świeżo mielonym pieprzem. Na talerz wlać sos na to usmażoną rybkę ,skropić sokiem z cytryny.

Tagi:

sosy węgorz