Sposób przygotowania:
Mus z wędzonego węgorza
Na maśle podsmaż posiekaną cebulkę i pora, po chwili dodaj mąkę i wszystko razem zalej połową rybnego bulionu, całość zagotuj i przelej przez sito.
Oczyszczone mięso z wędzonego węgorza (czyli bez skóry i ości) przełóż do miski, dodaj majonez, sos cebulowy i 50ml śmietanki, całość zblenduj na gładką masę.
Do masy rybnej dodaj ubitą śmietankę i żelatynę rozpuszczoną w pozostałym wywarze. Gotowy mus przełóż do foremek i odstaw do związania, podawaj ma chrupkim pieczywie.
Oczyszczone mięso z wędzonego węgorza (czyli bez skóry i ości) przełóż do miski, dodaj majonez, sos cebulowy i 50ml śmietanki, całość zblenduj na gładką masę.
Do masy rybnej dodaj ubitą śmietankę i żelatynę rozpuszczoną w pozostałym wywarze. Gotowy mus przełóż do foremek i odstaw do związania, podawaj ma chrupkim pieczywie.