p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Wianek z ciasta francuskiego

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wianek z ciasta francuskiego z prażonymi jabłkami i wiórkami kokosowymi 

Wianek z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wianek z ciasta francuskiego

 

  • 1 op. ciasta francuskiego,
  • 8 łyżek prażonych jabłek
  • 8 łyżek wiórek kokosowych,
  • 1 łyżka oleju,
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Wianek z ciasta francuskiego
Tortownicę smarujemy olejem. Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy prażonymi jabłkami, zostawiając około 1,5 cm miejsce do sklejenia, posypujemy wiórkami kokosowymi, zwijamy w rulon i kroimy na plastry około 3 cm, układamy w tortownicy pozostawiając niewielkie odległości.Posypujemy dodatkowo wierzch wiórkami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni 25-30 minut. Po upieczeniu, odpinamy rant od tortownicy i zsuwamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Są smaczne wystudzone i na gorąco.
Wianek z ciasta francuskiego
smarujemy prażonymi jabłkami, zostawiając około 1,5 cm miejsce do sklejenia, posypujemy wiórkami kokosowymi,
Wianek z ciasta francuskiego
zwijamy ciasto z masą jabłkowo-kokosową w rulon
Wianek z ciasta francuskiego
układamy w tortownicy pozostawiając niewielkie odległości
Wianek z ciasta francuskiego
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni 25-30 minut