Sposób przygotowania:
Wianuszki czekoladowo-migdałowe.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito prosto na stolnicę i posiekać ostrym nożem na wiórki z miękkim masłem. Zrobić dołek,wbić żółtka,dodać cukier i cukier waniliowy,aromat do ciast migdałowy i śmietankę.Potem wyrabiać,podzielić ciasto na dwie części: do jednej dając garść sporą płatków migdałowych,a do drugiej trzy łyżki sproszkowanej czekolady lub kakao i zagnieść jeszcze raz najpierw tę jedną część ciasta kruchego,a potem drugą.Nagrzać piekarnik do 200 st.C,blachę natrzeć resztą margaryny,wyłożyć arkuszem pergaminu.Z ciasta odrywać lub kroić kawałki,tworzyć wałeczki i dwa różne splatać ze sobą i zlepić dwa końce w wianuszki itd.Układać wianuszki na blachę,a tę wstawić na najwyższy szczebel do nagrzanego piekarnika.Piec ok.15 min.Po upieczeniu wyjąć,ostudzić.Przełożyć ciasteczka na talerz płaski i jeść.