Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

wiedeński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiedeński

Składniki:

wiedeński

 

  • 20 dag margaryny
  • 12 jaj
  • 50 dag cukru
  • 60 dag mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 dkg kakao
  • olejek arakowy
  • 2 łż.soku z wiśni powidła

Sposób przygotowania:

wiedeński
utrzeć margarynę wciąż ucierając stopniowo dodawać jajka ubite z cukrem i mąkę z proszkiem.wlać olejek.ciasto podzielić na trzy części.do jednej dodać kakao do drugiej sok z wiśni.każdą upiec osobno .po upieczeniu ciasto przełożyć powidłami i oblać polewą.