Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Wiejska patelnia (szybka zapiekanka)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wiejska patelnia czyli szybka zapiekanka

Wiejska patelnia (szybka zapiekanka) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiejska patelnia (szybka zapiekanka)

 

Sposób przygotowania:

Wiejska patelnia (szybka zapiekanka)
Ziemniaki i pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plastry, następnie na patelni roztapiamy tłuszcz i wrzucamy ziemniaki które delikatnie solimy chwile podpiekamy (około 5 minut) po czym posypujemy całość pieczarkami i razem dusimy około 7minut pod przykryciem, następnie wybijamy jajka aby pokryły cała powierzchnie, doprawiamy szczyptami soli i oregano, na wierzch ścieramy żółty ser - przykrywamy pokrywka i trzymamy na ogniu aż ser się zetnie, podajemy posypując szczypiorkiem.
Wiejska patelnia (szybka zapiekanka)
na patelnie wrzucamy ziemniaki i podpiekamy
Wiejska patelnia (szybka zapiekanka)
nastepnie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy
Wiejska patelnia (szybka zapiekanka)
wbijamy jajka by pokryły powierzchnię i doprawiamy
Wiejska patelnia (szybka zapiekanka)
całość posypujemy startym żółtym serem i przykrywamy