aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

wiejska szynka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nie ma to jak szynka wiejska.

wiejska szynka

Składniki:

wiejska szynka

 

Sposób przygotowania:

wiejska szynka
Szynke 2,5kilową wkładamy do duzego garnka. Szynka musi miescic sie cala w garnku, nie moze wystawac. Jesli nie mamy tak duzego garnka, mozem szynke przekroic. Szynke zalewamy zimna woda, tak by cala byla zakryta, Dodajemy 5 lyzek soli peklowanej, ok 15 ziarenek pieprzu, ok 7 ziela angielskiego i pare lisci laurowych.. Odstawiamy w chlodne miejsce na 24-48h. Po tym czasie gotujemy ja na malym ogniu ok 3-4 h. Nastepnie wkladamy do piekarnika i pieczemy ok godziny. Pyszna, polecam.

Tagi:

szynka