anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Wiejski gar.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste i smaczne danie na obiad.

Wiejski gar. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiejski gar.

 

  • 35 dag kiełbasy śląskiej
  • 40 dag ziemniaków
  • 1 papryka czerwona
  • 20 dag kapusty białej
  • 1 pomysł na Wiejski gar Winiary
  • pół łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • olej
  • pół łyżeczki tymianku

Sposób przygotowania:

Wiejski gar.
Kiełbasę należy pokroić w kostkę, następnie lekko podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Gdy kiełbasa będzie lekko złota dodajemy paprykę (wcześniej należy się pozbyć gniazda nasiennego) pokrojoną w kostkę. Dusimy, aż papryka lekko zmięknie. Po tym czasie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie lekko je podsmażamy ok. 5 minut. Kapustę białą myjemy następnie szatkujemy. Poszatkowaną kapustę dodajemy do reszty składników. Pomysł na wiejski gar rozrabiamy z 400 ml wody, wsypujemy paprykę, tymianek, wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy danie. Dusimy pod przykryciem ok. 25 do 30 minut. Pamiętać trzeba, że danie trzeba od czasu do czasu pomieszać.
Smacznego :)
Wiejski gar.
Na zdjęciu widać wszystkie składniki przed zalaniem sosem.
Wiejski gar.
Na zdjęciu widać kolejny etap czyli podsmażoną kiełbasę, paprykę i ziemniaki.
Wiejski gar.
Na zdjęciu zaprezentowany jest pierwszy etap tj. podsmażanie kiełbasy.