Sposób przygotowania:
Wiejski gar.
Kiełbasę należy pokroić w kostkę, następnie lekko podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Gdy kiełbasa będzie lekko złota dodajemy paprykę (wcześniej należy się pozbyć gniazda nasiennego) pokrojoną w kostkę. Dusimy, aż papryka lekko zmięknie. Po tym czasie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie lekko je podsmażamy ok. 5 minut. Kapustę białą myjemy następnie szatkujemy. Poszatkowaną kapustę dodajemy do reszty składników. Pomysł na wiejski gar rozrabiamy z 400 ml wody, wsypujemy paprykę, tymianek, wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy danie. Dusimy pod przykryciem ok. 25 do 30 minut. Pamiętać trzeba, że danie trzeba od czasu do czasu pomieszać.
Smacznego :)
Smacznego :)