Sposób przygotowania:
Wiejski placek ziemniaczany
Kapustę zeszatkować i ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę. Gotować w osolonej wodzie na pół twardo. Kiełbasę bardzo drobno pokroić. Podsmażyć na oleju . Oprószyć oregano.
Pieczarki drobno pokroić i wrzucić do kiełbasy. Wszystko smażyć mieszając co jakiś czas. W naczyniu umieścić wystudzone składniki. Dać ziemniaki, kapustę, kiełbasę z pieczarkami i kukurydzę.
Dokładnie wymieszać i przyprawić (ok. 1 łyżeczka każdej przyprawy). Wbić jajka i dodać mąkę. Dokładnie wymieszać. Przełożyć masę na foremkę i piec w nagrzanym do 180*C piekarniku przez ok 1h-1,5h.
Pieczarki drobno pokroić i wrzucić do kiełbasy. Wszystko smażyć mieszając co jakiś czas. W naczyniu umieścić wystudzone składniki. Dać ziemniaki, kapustę, kiełbasę z pieczarkami i kukurydzę.
Dokładnie wymieszać i przyprawić (ok. 1 łyżeczka każdej przyprawy). Wbić jajka i dodać mąkę. Dokładnie wymieszać. Przełożyć masę na foremkę i piec w nagrzanym do 180*C piekarniku przez ok 1h-1,5h.