OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Wiejski placek ziemniaczany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ziemniaki, kiełbasa, kapusta, pieczarki i kukurydza we wspaniałym placku, Super pomysł na obiad w chłodne dni.

Wiejski placek ziemniaczany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiejski placek ziemniaczany

 

Sposób przygotowania:

Wiejski placek ziemniaczany
Kapustę zeszatkować i ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę. Gotować w osolonej wodzie na pół twardo. Kiełbasę bardzo drobno pokroić. Podsmażyć na oleju . Oprószyć oregano.

Pieczarki drobno pokroić i wrzucić do kiełbasy. Wszystko smażyć mieszając co jakiś czas. W naczyniu umieścić wystudzone składniki. Dać ziemniaki, kapustę, kiełbasę z pieczarkami i kukurydzę.

Dokładnie wymieszać i przyprawić (ok. 1 łyżeczka każdej przyprawy). Wbić jajka i dodać mąkę. Dokładnie wymieszać. Przełożyć masę na foremkę i piec w nagrzanym do 180*C piekarniku przez ok 1h-1,5h.
Wiejski placek ziemniaczany
kiełbasę podsmażyć posypując ją oregano.
Wiejski placek ziemniaczany
w misie umieścić ziemniaki , kapustę, pieczarki , kiełbasę i kukurydzę
Wiejski placek ziemniaczany
wbić jajka i dodać mąkę,. wszystko dokładnie wymieszać
Wiejski placek ziemniaczany
masę ziemniaczaną przełożyc na foremke i piec ok 1h