WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Wiejski rosół z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wiejski rosół ugotowany na podudziach z wiejskiego koguta, tłusty, treściwy, ugotowany z dużą ilością pietruszki.

Wiejski rosół z pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiejski rosół z pietruszką

 

  • 2 podudzia z koguta
  • 2-3 marchewki
  • 1 duża pietruszka korzeń i natka
  • kawałek selera
  • biała część pora
  • 2 cebule
  • 2 listki laurowe
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • sól
  • koperek

Sposób przygotowania:

Wiejski rosół z pietruszką

ETAP 1:

Mięso z koguta umyć i włożyć do garnka. Marchewki, pietruszkę i selera obrać i opłukać. Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do mięsa.

Pora umyć i włożyć w całości. Cebule obrać przekroić na połówki i opalić nad palnikiem gazowym. Włożyć do garnka. Wlać tyle wody aby tylko przykrywała składniki w garnku.

Wsypać posiekany koperek i część natki. Ustawić na gazie i zagotować. Gotować na bardzo małym ogniu 2-3 godziny.

Po ugotowaniu rosół przecedzić przez sito. Wsypać posiekaną natkę pietruszki. Marchewki pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Rosół podawać z makaronem.

Wiejski rosół z pietruszką
Posiekana natka pietruszki dodana do przecedzonego rosołu
Wiejski rosół z pietruszką
Rosół po ugotowaniu i przecedzeniu przez sitko
Wiejski rosół z pietruszką
Rosół wiejski po ugotowaniu przed przecedzeniem
Wiejski rosół z pietruszką
Natka pietruszki i koperek wsypane do mięsa i warzyw zalanych wodą