WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1134]

Zupa koperkowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zwykła zupa z kilku składników wśród których główną rolę odgrywa koperek. Do tego podstawowa włoszczyzna czyli marchewka, seler, pietruszka.

Zupa koperkowa z makaronem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa koperkowa z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z makaronem

ETAP 1:

Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Dodać posiekany koperek. Wlać ok. 0,75l wody. Dodać listek laurowy, 2-3 ziarna ziela angielskiego, kilka ziaren czarnego pieprzu i zagotować.

Do gotującej się zupy wrzucić kostkę rosołową. Zupę gotować aż warzywa będą miękkie.

Mąkę wsypać do kubka lub szklanki i wymieszać ze śmietaną i odrobiną zimnej wody. Zahartować zupą a następnie wlać do garnka. Wymieszać. Na koniec do zupy wrzucić suchy makaron i gotować dalej aż makaron będzie miękki. On dodatkowo zagęści zupę.

Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Zupa koperkowa z makaronem
Zupa koperkowa z makaronem po ugotowaniu w garnku
Zupa koperkowa z makaronem
Zupa koperkowa przed dodaniem suchego makaronu