Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów
Cebulę obieramy i szatkujemy. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w plasterki. Na patelni roztapiamy łyżkę masła. Cebulę i czosnek podsmażamy do lekkiego zeszklenia cebuli. Pomidory obieramy ze skórki i wycinamy twardą część po ogonku a następnie kroimy w kostkę.
Pomidory razem z sokiem przekładamy na patelnię z cebulką i czosnkiem. Wszystkie warzywa podsmażamy przez ok. 10 minut, bez przykrycia. W między czasie w garnku podgrzewamy bulion.
Całą zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem. Zupę doprawiamy przyprawami, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut. Blendujemy.
Podajemy zupę z ugotowanym wcześniej makaronem.
Pomidory razem z sokiem przekładamy na patelnię z cebulką i czosnkiem. Wszystkie warzywa podsmażamy przez ok. 10 minut, bez przykrycia. W między czasie w garnku podgrzewamy bulion.
Całą zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem. Zupę doprawiamy przyprawami, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut. Blendujemy.
Podajemy zupę z ugotowanym wcześniej makaronem.
danielek
slodkokwasnakuchnia1
Dzięki bardzo