Sposób przygotowania:
Wielkanocna pieczeń z jajkiem
Cebulę obrać posiekać połączyć z mięsem mielonym,kajzerkę namoczyć w wodzie odcisnąć dobrze rozdrobnić dodać do masy mięsnej wbić jajka surowe,doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wyrobić. Fasolkę szparagową blanszować 2-3 minuty we wrzącej osolonej wodzie,osączyć,zostawić do wystygnięcia.Paprykę wydrążyć z nasion pokroić na cienkie paseczki,Naczynie ceramiczne o wym 14/23 cm wyłożyć papierem do pieczenia boki i dno wylepić masę mięsną ułożyć ugotowane wcześniej na twardo jajka,następnie rozłożyć fasolkę i paprykę przykryć reszta mięsa. Wierzch pieczeni skropić delikatnie olejem posypać płatkami chili i wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec około 1 godziny. Po upieczeniu wystudzić i kroić na grube plastry. Serwować z sosem chrzanowym.